Väkivaltainen äärioikeisto unohti suomalaisen kulttuurin

Sanottakoon aluksi, että yhdenmukaisesta suomalaisesta kulttuurista puhuminen ei ole kovin mielekästä. Koska kuitenkin kasvava joukko kansalaisyhteiskuntaa uhmaavia yrittää omia suomalaisen kulttuurin itselleen, koen tarpeelliseksi pelata hetken heidän peliään. Listaan alla tärkeimmät syyt, miksi väkivaltainen äärioikeisto ei voi sanoa edustavansa suomalaista kulttuuria.

odin

1. Suomalaiset uskovat lakiin

Ensinnäkin, suomalaiset uskovat lakiin erittäin vakaasti. Jopa niin vakaasti, että selvä vähemmistö katsoo, että lakia voi rikkoa silloin kun se on ristiriidassa oman moraalin kanssa. Se tarkoittaa, että kukaan ei voi ottaa lakia omiin käsiinsä ja esimerkiksi hyökätä vastaanottokeskusta ja turvapaikanhakijoita vastaan.

laki

YLE uutisgrafiikka 2014

2. Suomalaiset luottavat poliisiin

Suomessa väkivaltamonopoli on valtiolla ja järjestystä kaduilla valvoo poliisi. Se on kansalaisten mielestä toistaiseksi toimiva järjestely, väitti äärioikeisto mitä tahansa.

pollari

Suomen vaalitutkimusportaali 2012

 

3. Suomalaiset arvostavat demokratiaa

Suomalaiset uskovat myös demokratiaan, eli siihen, että kansa valitsee yhteiskunnan kehityssuunnan vaaleissa. Äärioikeisto ei ole perinteisesti vaaleissa pärjännyt, koska sille ei haluta antaa valtaa. Edes Perussuomalaiset ei nauti enää yli 10 %:n kannatusta, Muutos2011:sta tai Suomidemokraateista puhumattakaan.

demokratia

Suomen vaalitutkimusportaali 2012

puolueet.png

Polttopulloiskuja, tappouhkauksia tai katupartioita ei suurin osa suomalaisista tähän maahan kaipaa. Myös presidentti sanoi tämän uudenvuoden puheessaan.

Äärioikeiston puuhiin on Suomen presidentti toki joutunut puuttumaan aiemminkin. Kun Lapuan liikkeen jälkimainingeissa syntyi niin sanottu Mäntsälän kapina, presidentti P.E. Svinhufvud piti 2.3.1932 kapinan kukistumisen kannalta ratkaisevana pidetyn radiopuheen. Tihutöitä suunnittelevien on hyvä palauttaa mieleensä Svinhufvudin sanat tänäänkin:

Kukaan ei ole oikeutettu lähtemään paikkakunnaltaan aseistettuna ilman päällystön lupaa, eikä kenenkään myöskään pidä kallistaa korvaansa kiihottajille ja värvääjille, jotka yrittävät yllyttää kansalaisia lähtemään ase kädessä taisteluun laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan.

Standard