Tynkkynen vastaan todellisuus

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen twiittasi YLEn Uuden Musiikin Kilpailun 6.2. karsinnan yhteydessä sanat: “Nigerialaisen afrikkalaisella kielellä laulavan Clemson ei pitäisi olla :ssa. Nyt haetaan Suomen edustajaa.”

tynkky.png

Ennen kuin mennään tuon tekstin ruotimiseen, on hyvä palauttaa mieleen Tynkkysen tausta. Hän kutsuu itseään “maahanmuuttokriittiseksi”, mutta irtisanoutuu rasismista. Tähän mennessä sen kanssa on vähän kompuroitu. Aiempi blogimerkintäni kertoo, että Tynkkysen yhteydet äärioikeistoon ovat vähän turhan läheiset. Tynkkysen johtama nuorisojärjestö on myös ainoa, joka on antanut varauksettoman tukensa katupartioille, vaikka osa niistä on paljastunut selvästi natsistisiksi. Myös Tynkkynen itse on tämän natsistisuuden aiemmin myöntänyt, mutta se ei ole menoa hidastanut.

Mitä tulee Tynkkysen twiittiin, ihan putkeen ei mennyt taaskaan. Uuden musiikin kilpailun osallistuja ClemSO, Clement Ogundipe on kotoisin Nigeriasta, mutta muuttanut Suomeen 26-vuotiaana opiskelemaan. Tynkkynen ilmeisesti kokee voivansa määritellä toisten puolesta, milloin heistä tulee suomalaisia ja kuka Suomea voi julkisesti edustaa.

Tynkkynen kertoo twiitissään, että ClemSO on “nigerialainen”, ei esimerkiksi että tämä on muuttanut Suomeen Nigeriasta. Koska suomalaisuus ei ole juridinen asia kuten esimerkiksi kansalaisuus, ei jonkun Tynkkysen kannattaisi ruveta muille kertomaan, milloin siihen saa oikeuden. Mikä antaa hänelle sen vallan?

ClemSOn käyttämän “afrikkalaiseen kielen” osalta voi vain todeta, että Tynkkynen on selvästi käynyt koulunsa eri planeetalla kuin me muut. ClemSOn esityskappale “Thief” lauletaan englanniksi. Lauluteksti löytyy tämän Youtube-videon kuvaustekstistä. Muuta kuin englantia siinä on joitain yksittäisiä sanoja. Mitä ihmettä Tynkkynen mahtaa tarkoittaa? Olisiko hän halunnut sulkea kisasta myös Suomen ainoan euroviisuvoiton tuoneen, englanniksi laulaneen Lordin?

Vielä kokonaan eri kysymys on, mitä ihmeen väliä sillä on, mistä Suomen mahdollinen euroviisuedustaja on kotoisin tai millä kielellä hän laulaa. Jos suomalainen identiteetti on sen takia uhattuna, emmeköhän me ole tuhoon tuomittuja joka tapauksessa.

Tynkkyselle parhaan vastauksen tähän typerään, eritaustaisia sortavaan ulostuloon toimitti Mikko “Peltsi” Peltola. Anna palaa, Mikko:

peltsi

Standard