Perussuomalaiset käänsivät kahdesti takkinsa leikkausten suhteen

”Velaksi eläminen on lopetettava. Luotan kansalaisten ymmärtävän, että kriisin keskellä on tehtävä vaikeitakin ratkaisuja.”

Näin kirjoitti nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö toukokuussa hallitusneuvottelujen jälkeen, kun Perussuomalaiset sitoutui muiden hallituspuolueiden kanssa leikkaamaan pienituloisilta, koulutuksesta ja tutkimuksesta.

Neljä kuukautta aiemmin puolueen puheenjohtaja Timo Soini tosin lupasi, että Perussuomalaiset ei leikkaa pienituloisilta. Takki kääntyy tiuhaan.

Takki lennähti ympäri taas tänään, kun puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ilmoitti televisiossa, että turvapaikanhakijoiden aiheuttamat lisäkustannukset on parempi kattaa lainalla kuin lisäleikkauksilla.

Yhtäkkiä lainanotto ei olekaan ongelma.

Linjavaihdoksista voi päätellä, että ehdottomaan leikkauslinjaan aiemmin sitoutuneella puolueella ei ole selkeää talouspoliittista linjaa. Se on kyllä valmis leikkaamaan pienituloisilta päästäkseen vallankahvaan, mutta äänestäjien mielistely maahanmuuton suhteen on se, mikä puolueelle lopulta painaa eniten. Johdonmukaisen talouspolitiikan tekeminen on toissijaista. Äänestäjien luottamus puolueeseen saattaa heiketä, kun nyt käy ilmi, että aiemmin välttämättömänä nähty leikkauslinja ei olekaan välttämätön.

Tällaiset asiat kannattaisi päättää ennen kuin menee mukaan hallitukseen, jonka keskeisin tavoite on leikata peruspalveluista.

veikkanen

Advertisements
Standard