Mikä sinun mielestäsi kansanmurhassa on pielessä?

Otsikon kysymys saattaa kuulostaa absurdilta. Suurin osa ihmisistä vastaisi, että siinä on pielessä kaikki, mitä kuvitella voi. Tai että kysymykseen vastaaminen on jopa loukkaavaa, koska silloin se otetaan tosissaan.

“Kansallismieliseksi” itseään luonnehtivan Suomen Sisun suurkäräjillä Kalevalanpäivänä helmikuun lopulla kuultiin toisenlainen vastaus. Se kuuluu: kalleus, kipeys, moraalinen paheksuttavuus. Kansanmurhaa arvioitiin siellä ”maahanmuuttovirran tyrehdyttämisen” keinona muiden joukossa.

Arvioija oli kirjailija Timo Hännikäinen, järjestön puheenjohtajan, kansanedustaja Olli Immosen taistelutoveri ja illan juhlapuhuja. Hännikäinen on puhunut aiemmin tilaisuuksissa Immosen läsnäollessa ainakin Suomen Sisun vaalisuurkäräjillä vuonna 2014 ja Eugen Schaumanin muistotilaisuudessa vuonna 2015. Jälkimmäisessä kaverukset poseerasivat yhteiskuvassa uusnatsien kanssa. Sisu julkaisi Hännikäisen puheen myös silloin.

Kalevalanpäivänä Hännikäinen puhui aktiviteeteista, jotka valmistavat kansaa kohtaamaan ”tulevat vaarat ja vaikeudet”. Yksi niistä on kansalaisten itsepuolustuskyvyn lisääminen. Keinot siihen? ”On syytä järjestää kursseja, joissa opetetaan vaikkapa kamppailulajeja ja aseenkäsittelyä.”

Aseenkäsittely itsepuolustuksena. Kuulostaa erikoiselta. Mitäköhän kansanedustaja Immonen tällaisista puheista ajattelee?

Immonen summaa kevätsuurkäräjiä jälkikäteen Sisun sivuilla. Hän pitää Sisun Kalevalanpäivän tilaisuutta oikein onnistuneena kasvaneen osallistujamäärän takia. Hännikäisen puhetta hän ei suoraan kommentoi – ehkä vanhan tutun puheet eivät yllättäneet, onhan hänet kutsuttu Sisun tilaisuuksiin aiemmin.

Immonen liikkuu kirjoituksessaan samalla aaltopituudella Hännikäisen kanssa: Koko maanosamme haasteeksi hän linjaa ”Euroopan kansakuntien identiteetin, yhteisöllisyyden ja itsesuojeluvaiston” heikon tilan. Ratkaisut ovat Hännikäisen linjausten tapaan ruohonjuuritasolla, ”asianmukaisesti järjestetyissä” katupartioissa ja muissa toimissa. Uhka on välitön ja vakava, keinot Immonen jättää lukijan päättelyn varaan:

Suomalainen elämänmuoto on vaarassa tuhoutua, joten on selvää, että meitä kaikkia tarvitaan, ja meistä jokaisen tulee toimia omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan kansamme hyväksi.

Olli ja Timo. Kaksikko, joka tekee niin kovin vähän pysyäkseen erossa fasismista.

kansanmurha

Advertisements
Standard