Odinin soturit ovat edelleen sankareita, koska totuus on liian tylsä

Luulitko, että YLEn paljastusjuttu Soldiers of Odinista osoitti yksiselitteisesti, että ulkoilevan tuulipukuryhmän sijaan kyse on moottoripyöräkerhoa muistuttavasta rasistisesta järjestöstä? Olet väärässä.

(Tässä vielä linkki kuvakoosteeseen, jonka perusteella voi pohtia, mitä järjestöstä pitäisi ajatella.)

Vaikka YLEn jutussa on Soldiers of Odinin johtajien facebook-chatista kaivettuja kuvankaappauksia jäsenistä poseeraamassa natsilippujen ja aseiden kanssa, tekemässä natsitervehdyksiä ja puhumassa väkivallasta, kaikille se ei yksinkertaisesti riitä. Jotenkin on päässyt käymään niin, että omia medioitaan kuunteleva laitaoikeisto pitää YLEä pahimpana vihollisenaan. Siksi se ei ota mitään sen tekemää enää tosissaan.

Siksi voi käydä näin: MV-lehden uutisoidessa pelkkään katupartion omaan facebook-päivitykseen perustuvasta kunniakkaasta kantasuomalaisten tyttöjen pelastusoperaatiosta juttua jaetaan Rajat kiinni! -ryhmässä kiittäen ja innoissaan. YLEn vaivalla tehtyä paljastusjuttua Soldiers of Odinista taas kommentoidaan kuin joku olisi yhtäkkiä manannut pirun esiin helvetistä.

sankari
pelle

Soldiers of Odinin tarina Sääksjärven S-marketin operaatiosta on vahvistettu sittemmin valheeksi niin poliisin kuin ryhmän itsensä puolesta. Sitä tarinaa ei kuitenkaan moni kuule, sillä se ei ole herkullinen eikä vahvista ihmisten käsityksiä siitä, miten asiat menevät, ja millainen ryhmä Soldiers of Odin on.

Sankaritarinat jäävät elämään. Tarinat toimettomista miehistä, jotka poseeraavat aseiden ja natsilippujen kanssa kerhohuoneilla ja vitsailevat rasistisesti facebookissa eivät. Kertomus maakuntien suomalaismiehistä valkoisten tyttöjen pelastajaritareina luo lukijaan uskoa. Uskoa, että hänessä itsessään ja hänen kaltaisissaan on jotakin erityistä. Me vahvat pelastavat kyvykkäät valkoiset suomalaiset.

YLEn tarina natsileikeistä on liian tylsä tai liian masentava kuultavaksi.

 

Advertisements
Standard