Nyt puhuvat alpakat: “Emme ole vasemmistoa, mutta emme halunneet äärioikeistoa Töölöntorille”

Alpakoista on ollut itsenäisyyspäivän ympärillä paljon keskustelua, mutta alpakoita itseään ei ole juuri keskustelussa kuultu. Allekirjoittaneella oli harvinainen tilaisuus saada itsenäisyyspäivän toritapahtuman järjestäneiltä alpakoilta haastattelu.

Mikä oli itsenäisyyspäivän tapahtuman todellinen tarkoitus?

Me emme ole kenenkään pehmoleluja. Stressaannumme helposti ja eläinkuljetukset ovat meille karvasta kalkkia. Itsenäisyyspäivän toritapahtuman tarkoitus oli varata tori muuhun käyttöön. Idea tuli kollektiiviltamme, mutta Pahkala hoiti varauksen.

Aleksi Pahkala?

Aleksi Pahkala on peitenimi antifasistisen kollektiivimme toveri Alpakka Pahkalalle. Vähän niin kuin AFA tarkoittaa alun perin Antifasistista Alpakkamilitiaa.

Mitä mieltä olette nyt ilmestyneistä paljastuskirjoituksista, jotka näyttävät osoittavan, että lastenjuhla oli peitetarina?

Näitte itsekin, että lastenjuhla kyllä järjestettiin. Mutta totta kai haluttiin, että tori ei täyty soihtuja heiluttavista rautasaappaista. Nämä kaksi asiaa voivat olla samaan aikaan totta.

Mitä tulee kirjoitteluun meistä, haluamme selventää, että me emme ole vasemmistolaisia, emme vihreitä, emme suvakkeja, me olemme antifasistisia alpakoita. Kun poliisi ampuu projektiilejaan ihmisjoukkoon, me ammumme suustamme omat syövyttävät sylkiprojektiilimme kohti fasismia, asetamme pehmeät turkkimme väen ja vallan väliin.

Onko media niellyt punavihreän salaliittoteorian?

Media ottaa aina parhaan tarinan. Sen takia meistä on jaksettu kirjoitella monta päivää. Miksi olisimme halunneet torille, kiinnostaa kohtuuttoman paljon. Vaikka olisi meillä toinenkin skuuppi, jota ei juuri jakseta medioissa käsitellä?

Mikä?

Että torin joka vuosi varaava ”kansallismielisten marssi” on natsien ja muiden fasistien yhteistyöhankkeesta lähtenyt ääriajattelun salonkikelpoistamisen projekti. Siinä teille salaliitto suoraan Alpakan vinosta suusta. Mutta ei sitä jaksa kukaan ihmetellä! Ennemmin taivastellaan sitä, että me haluamme laukata varaamaan torin näiltä elämälle vihamielisiltä voimilta. Väsyttävää.

Esiinnyttekö myös ensi itsenäisyyspäivänä?

Me olemme aina siellä, missä tarvitaan, mutta emme aina oikeassa hahmossamme. Me olemme taistelun symboli, pehmeä kovaa vastaan, projektiili projektiilia vastaan. Olemme niiden puolella, joille vapaus tarkoittaa monimuotoisuutta, loputtomia eroja ja liukuvuutta. Meidän kuvamme alla marssivat eivät halua fasismia, vaan oikeaa vapautta, kaiken kaikille.

Haastatellut alpakat haluavat esiintyä nimettöminä.

Alpakkarintaman juliste.

Standard