Näin toimii kohuttu Taharrush-ahdistelupeli!

Blogisti sai käsiinsä yksityiskohtaiset ohjeet pelin kulusta

Äärioikeistokömmähdyksistään tunnettu perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ehdottaa tyylinsä mukaisesti, että turvapaikanhakijoiden liikkuvuutta rajoitetaan jatkossa vastaanottokeskuksien välittömään läheisyyteen. Syynä on Immosen mukaan häiriöiden välttäminen ja turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten haittojen minimointi.

Immonen luettelee joukon rikoksia, joista erillisen kappaleen blogitekstissään hän omistaa niin kutsutulle Taharrush game –ahdistelupelille, ”mikä tarkoittaa erityisesti nuorten arabikulttuurista tulevien miesten harjoittamaa peliä, jossa tarkoituksena on seksuaalisesti ahdistella naisia ja tyttöjä joukolla.”

Immonen näkee ilmiön erittäin huolestuttavana.

Tällaiset naisten tasa-arvoa, henkilökohtaista koskemattomuutta ja vapauksia loukkaavat ilmiöt on kitkettävä välittömästi, eikä niitä tule sallia missään muodossa maassamme.

Totta kai näin on. Seksuaalirikokset eivät ole leikin asia ja jokainen raiskaus, ahdistelu ja pahoinpitely on liikaa. Siksi myös tarkkuus näitä ilmiöitä käsitellessä on tärkeää. Onneksi Veikka Lahtinen –blogi on saanut luotettavasta lähteestä tietoa Taharrush-pelistä.

Miten siis toimii Taharrush game?

Taharrush jamai tarkoittaa kirjaimellisesti suurten miesjoukkojen harjoittamaa joukkoahdistelua. Ilmiöstä on keskusteltu noin kymmenen vuoden ajan. Eurooppaan keskustelu rantautui, kun Kölnin ahdistelutapausten jälkeen se translitteroitiin muotoon taharrush gamea tai taharrush gamae.

Se ei ole peli, vaikka gamea sen tuokin mieleen, se on ihan vaan ahdistelua. Pelistä puhuminen saa sen kuulostamaan joltain aivan vieraalta, mutta oikeasti se on tuttua peliä. Toki toiminta on joukoissa harjoitettua, mutta funktioltaan se on ihan sitä samaa patriarkaalista alistamista, jota Suomessa on osattu ansiokkaasti harjoittaa jo kauan ennen turvapaikanhakijoiden saapumista.

syytos3

Ilmiö on tärkeää tunnistaa ja siihen on osattava puuttua. Uudenlaisten ahdisteluilmiöiden suhteen on oltava tarkkana. Tässä Olli Immonen valitettavasti ei osaa juurikaan auttaa, sillä hänen lähteensä ovat selvästi valtamedian ulkopuolisia uutissivustoja, jotka tekevät oikaisuja vain, kun uusi muotoilu saa vähemmistöt näyttämään entistä rikollisemmilta.

Jatkossa tämä blogi toivoo Suomeen yhä vähemmän ihan kaikkien tekemiä seksuaalirikoksia ja Olli Immoselta kansanedustajan arvolle sopivaa pientä lähdekritiikkiä.

taha

Advertisements
Standard